Foder | Wykonanie - RedProjekt | 2020
POLITYKA PRYWATNOŚCI:
DANE KONTAKTOWE
Tel.: +48 604 211 013
Tel.: +48 608 294 537
E-mail: office@foder.com.pl
ZAKŁAD PRODUKCYJNY I BIURO
Dębowa Góra, 96-116
Dębowa Góra 76
Tel.: +48 530-290-944
SIEDZIBA FIRMY
Dębowa Góra, 96-116
Dębowa Góra 76
Tel.: +48 530-290-944
Kontakt
Zakład produkcyjny FODER | Dębowa Góra, 96-116, Dębowa Góra 76 | Tel.: +48 530-290-944
NASZE PRODUKTY
PRODUKTY PASZOWE NON GMO
Do produkcji śruty sojowej używamy wyłącznie nasion soi NON GMO.
W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Podstawowe parametry
Zawartość białka: min 46%
Włókno: max 5%
Zawartość oleju: 3-5%
Wilgotność: max 12%
Ekstrudowana śruta sojowa NON GMO wytwarzana w zakładzie produkcyjnym FODER stanowi podstawowy składnik do produkcji wielu rodzajów pasz. Ziarno soi poddawane jest procesowi ekstruzji a następnie przy pomocy pras mechanicznie odbierany jest olej. Produkcja odbywa się metodami tradycyjnymi. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych typu heksan. Dzięki stosowanej technologii ekstrudowana śruta sojowa jest w pełni naturalnym produktem, zdecydowanie bardziej wartościowym od śruty poekstrakcyjnej. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt. Jest z powodzeniem stosowana jako dodatek do pasz dla wielu zwierząt hodowlanych.
Śruta sojowa ekstrudowana NON GMO
Produkt wolny od GMO
Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.
W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: min 16%
Wilgotność: max 12%
Aktywność ureazy: max 0,3%
Soja ekstrudowana pełnotłusta NON GMO jest doskonałym dodatkiem do pasz. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji, która polega na poddaniu surowca działaniu wysokiego ciśnienia i w temperaturze ok. 140 stopni w specjalnie do tego przystosowanych ekstruderach. Proces ekstruzji wpływa na podniesienie wartości pokarmowej, poprawia strawność białka, redukuje związki antyżywieniowe a także gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu.
Soja ekstrudowana pełnotłusta NON GMO
Produkt wolny od GMO
Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.
W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: min 16%
Wilgotność: max 12%
Aktywność ureazy: max 0,3%
Makuch lniany produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju lnianego. Proces tłoczenia nasion lnu odbywa się na prasoekstruderach. Len poddawany jest wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch lniany Foder Bio-Tech, jest w pełni naturalnym produktem.
Makuch lniany jest bardzo wartościowym dodatkiem do pasz. Wykazuje działanie prozdrowotne a dodatkowo jest bogaty w makro i mikroskładniki oraz posiada dużą zawartości białka, tłuszczu, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz śluzu powlekającego nasiona. Makuch lniany polecany jest dla wielu gatunków zwierząt hodowlanych a w szczególności dla bydła, koni rekreacyjnych i sportowych, królików i zwierząt futerkowych.
Do produkcji używamy ziarna zakupione na terenie Polski, Słowacji, Kazachstanu, Ukrainy i Rosji. W naszej ofercie posiadamy ziarna wyłącznie najwyższej jakości, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Makuch lniany NON GMO
Produkt wolny od GMO
Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.
W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 3%
Tłuszcz surowy: 5-7%
Wilgotność: max 12%
Włókno: 9,5-12%
Makuch lniany produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju rzepakowego. Proces tłoczenia nasion rzepaku odbywa się na prasoekstruderach. Nasiona poddawane są wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch rzepakowy Foder Bio-Tech jest w pełni naturalnym produktem.
Makuch rzepakowy charakteryzuje dużą zawartością białka oraz stanowi dobrze przyswajalne źródło energii w postaci zawartego w nim oleju. Makuch rzepakowy jest paszą wysokobiałkową. Dzięki dużej zawartości tłuszczu równomiernie rozłożonego jest źródłem energii, a także zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe niezbędne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju zwierząt. Skład kwasów tłuszczowych występujących w makuchu rzepakowym zbliżony jest do składu w oleju rzepakowym, a zwarty w nim tłuszcz zachowuje wszystkie korzystne cechy tego oleju.
Kwas oleinowy zawarty w makuchu rzepakowym wpływa na zmniejszenie poziomu cholesterolu w tkankach zwierząt. Z tego względu przypuszcza się, że olej rzepakowy może mieć korzystny wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu w produktach zwierzęcych.
Makuch rzepakowy NON GMO
W sprzedażny posiadamy olej sojowy własnej produkcji. Produktem ubocznym jest śruta sojowa.
Do produkcji używamy wyłącznie nasion soi NON GMO.
W/w Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Woda: max 0,25%
Tłuszcz: min 97,5%
Olej sojowy NON GMO w zakładzie produkcyjnym Foder Bio-Tech produkowany jest metodami naturalnymi. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji a następnie poddawane są procesowi tłoczenia na prasach mechanicznych. Do produkcji nie używamy heksanu. Dzięki stosowanej technologii nasz olej jest w pełni naturalnym produktem.
Olej sojowy jest podstawowym składnikiem natłuszczającym paszę, wpływa na poprawę jej wartości energetycznej i smakowitości. Natłuszczanie olejem sojowym skutkuje lepszymi przyrostami oraz niższym zużyciem mieszanki.
Olej sojowy
W sprzedażny posiadamy olej sojowy własnej produkcji. Produktem ubocznym jest śruta sojowa.
Do produkcji używamy wyłącznie nasion soi NON GMO.
W/w Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: 1,5-2,5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: 3,4mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%
Olej lniany produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany ze starannie dobranych nasion lnu. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej uzyskuje odpowiednią naturalną czystość, jasny kolor oraz charakterystyczny dla oleju lnianego smak i barwę.
Olej lniany jest bardzo cennym składnikiem w diecie zwierząt hodowlanych. Dodawany do pożywienia, poprawia wygląd skóry i sierści reguluje proces trawienia i przyrost masy ciała. Działa prozdrowotnie na układ pokarmowy oraz przeciwdziała wysuszeniu i pęknięciom kopyt.
Produkt sprzedawany jest w cysternach i paletopojemnikach.
Olej lniany
W/w materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: max 5mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%
Olej rzepakowy produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany z wysokiej jakości nasion rzepaku. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej rzepakowy uzyskuje odpowiednią naturalną czystość oraz charakterystyczny dla oleju rzepakowego smak i barwę.
Olej rzepakowy surowy to produkt, który służy do produkcji pasz i biopaliw. W produkcji pasz służy jako dodatek do mieszanek paszowych. Zawiera wiele cennych składników w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy. Korzyści ze stosowania pasz rzepakowych są ogromne, dlatego rolnicy coraz częściej decydują się na ich wykorzystanie w swoich gospodarstwach.
Aby zapewnić jak największą produktywność zwierząt i zachować odpowiedni bilans kaloryczny należy zadbać o dostarczenie im energii skoncentrowanej w pożywieniu. Olej rzepakowy jest dodawany do mieszanek paszowych w celu ich natłuszczenia i podwyższenia zawartości białka, niezwykle cennego w procesie zbilansowanego żywienia trzody chlewnej. Dodatek oleju rzepakowego w paszy sprawia, że pożywienie ma bardziej kleistą, łatwiejszą do przyswojenia konsystencję, a także lepszy smak. Dzięki dodaniu oleju rzepakowego do paszy zmniejsza się również zapylenie w pomieszczeniach gospodarczych, ograniczając straty paszy i wdychanie pyłów przez zwierzęta i ludzi.
Olej rzepakowy to produkt mający zastosowanie w różnych branżach - zarówno technicznych jak również żywieniowych.
Olej rzepakowy
W/w materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: max 5mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%
Mąka lniana przeznaczona na cele paszowe posiada właściwości dietetyczne i łagodzące, szczególnie polecana dla młodych zwierząt w celu łagodzenia kłopotów żołądkowych. Korzystnie wpływa na połysk sierści zwierząt. Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt.
Mąka lniana
W/w materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 46%
Tłuszcz surowy: max 5%
Wilgotność: max 10%
Granulacja: 40-200 mikronów
Mąka sojowa produkowana zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH jest uzyskiwana w wyniku silnego rozdrobnienia śruty sojowej NON GMO lub rozdrobnienia ziaren soi NON GMO. Mąka sojowa zawiera dużą ilość białka, które może zastąpić białko zwierzęce. Mąka sojowa jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi, posiada niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna.
Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt.
Mąka sojowa