Foder | Wykonanie - RedProjekt | 2020

POLITYKA PRYWATNOŚCI:

DANE KONTAKTOWE

Tel.: +48 604 211 013
Tel.: +48 608 294 537

E-mail: office@foder.com.pl

ZAKŁAD PRODUKCYJNY I BIURO

Dębowa Góra, 96-116
Dębowa Góra 76
Tel.: +48 530-290-944

SIEDZIBA FIRMY

Dębowa Góra, 96-116
Dębowa Góra 76
Tel.: +48 530-290-944

Kontakt

  1. pl
  2. en
  3. de

Zakład produkcyjny FODER | Dębowa Góra, 96-116, Dębowa Góra 76 | Tel.: +48 530-290-944

NASZE PRODUKTY

PRODUKTY PASZOWE NON GMO

Mąka sojowa

Mąka lniana

Olej rzepakowy

Olej lniany

Olej sojowy

Makuch rzepakowy NON GMO

Makuch lniany NON GMO

Soja ekstrudowana pełnotłusta NON GMO

Śruta sojowa ekstrudowana NON GMO

Do produkcji śruty sojowej używamy wyłącznie nasion soi NON GMO.

W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Podstawowe parametry

Zawartość białka: min 46%
Włókno: max 5%
Zawartość oleju: 3-5%
Wilgotność: max 12%

Ekstrudowana śruta sojowa NON GMO wytwarzana w zakładzie produkcyjnym FODER stanowi podstawowy składnik do produkcji wielu rodzajów pasz. Ziarno soi poddawane jest procesowi ekstruzji a następnie przy pomocy pras mechanicznie odbierany jest olej. Produkcja odbywa się metodami tradycyjnymi. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych typu heksan. Dzięki stosowanej technologii ekstrudowana śruta sojowa jest w pełni naturalnym produktem, zdecydowanie bardziej wartościowym od śruty poekstrakcyjnej. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt. Jest z powodzeniem stosowana jako dodatek do pasz dla wielu zwierząt hodowlanych.

Śruta sojowa ekstrudowana NON GMO

Produkt wolny od GMO

Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.

W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: min 16%
Wilgotność: max 12%
Aktywność ureazy: max 0,3%

Soja ekstrudowana pełnotłusta NON GMO jest doskonałym dodatkiem do pasz. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji, która polega na poddaniu surowca działaniu wysokiego ciśnienia i w temperaturze ok. 140 stopni w specjalnie do tego przystosowanych ekstruderach. Proces ekstruzji wpływa na podniesienie wartości pokarmowej, poprawia strawność białka, redukuje związki antyżywieniowe a także gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. 

Soja ekstrudowana pełnotłusta NON GMO

Produkt wolny od GMO

Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.

W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: min 16%
Wilgotność: max 12%
Aktywność ureazy: max 0,3%

Makuch lniany produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju lnianego. Proces tłoczenia nasion lnu odbywa się na prasoekstruderach. Len poddawany jest wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch lniany Foder Bio-Tech, jest w pełni naturalnym produktem.


Makuch lniany jest bardzo wartościowym dodatkiem do pasz. Wykazuje działanie prozdrowotne a dodatkowo jest bogaty w makro i mikroskładniki oraz posiada dużą zawartości białka, tłuszczu, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz śluzu powlekającego nasiona. Makuch lniany polecany jest dla wielu gatunków zwierząt hodowlanych a w szczególności dla bydła, koni rekreacyjnych i sportowych, królików i zwierząt futerkowych.


Do produkcji używamy ziarna zakupione na terenie Polski, Słowacji, Kazachstanu, Ukrainy i Rosji. W naszej ofercie posiadamy ziarna wyłącznie najwyższej jakości, posiadające odpowiednie certyfikaty.

Makuch lniany NON GMO

Produkt wolny od GMO

Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.

W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 3%
Tłuszcz surowy: 5-7%
Wilgotność: max 12%
Włókno: 9,5-12%

Makuch lniany produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju rzepakowego. Proces tłoczenia nasion rzepaku odbywa się na prasoekstruderach. Nasiona poddawane są wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch rzepakowy Foder Bio-Tech jest w pełni naturalnym produktem.


Makuch rzepakowy charakteryzuje dużą zawartością białka oraz stanowi dobrze przyswajalne źródło energii w postaci zawartego w nim oleju. Makuch rzepakowy jest paszą wysokobiałkową. Dzięki dużej zawartości tłuszczu równomiernie rozłożonego jest źródłem energii, a także zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe niezbędne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju zwierząt. Skład kwasów tłuszczowych występujących w makuchu rzepakowym zbliżony jest do składu w oleju rzepakowym, a zwarty w nim tłuszcz zachowuje wszystkie korzystne cechy tego oleju.


Kwas oleinowy zawarty w makuchu rzepakowym wpływa na zmniejszenie poziomu cholesterolu w tkankach zwierząt. Z tego względu przypuszcza się, że olej rzepakowy może mieć korzystny wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu w produktach zwierzęcych.

Makuch rzepakowy NON GMO

W sprzedażny posiadamy olej sojowy własnej produkcji. Produktem ubocznym jest śruta sojowa.

Do produkcji używamy wyłącznie nasion soi NON GMO.

W/w Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Woda: max 0,25%
Tłuszcz: min 97,5%

Olej sojowy NON GMO w zakładzie produkcyjnym Foder Bio-Tech produkowany jest metodami naturalnymi. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji a następnie poddawane są procesowi tłoczenia na prasach mechanicznych. Do produkcji nie używamy heksanu. Dzięki stosowanej technologii nasz olej jest w pełni naturalnym produktem.


Olej sojowy jest podstawowym składnikiem natłuszczającym paszę, wpływa na poprawę jej wartości energetycznej i smakowitości. Natłuszczanie olejem sojowym skutkuje lepszymi przyrostami oraz niższym zużyciem mieszanki.

Olej sojowy

W sprzedażny posiadamy olej sojowy własnej produkcji. Produktem ubocznym jest śruta sojowa.

Do produkcji używamy wyłącznie nasion soi NON GMO.

W/w Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Liczba kwasowa: 1,5-2,5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: 3,4mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%

Olej lniany produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany ze starannie dobranych nasion lnu. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej uzyskuje odpowiednią naturalną czystość, jasny kolor oraz charakterystyczny dla oleju lnianego smak i barwę.


Olej lniany jest bardzo cennym składnikiem w diecie zwierząt hodowlanych. Dodawany do pożywienia, poprawia wygląd skóry i sierści reguluje proces trawienia i przyrost masy ciała. Działa prozdrowotnie na układ pokarmowy oraz przeciwdziała wysuszeniu i pęknięciom kopyt.


Produkt sprzedawany jest w cysternach i paletopojemnikach.

Olej lniany

W/w materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: max 5mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%

Olej rzepakowy produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany z wysokiej jakości nasion rzepaku. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej rzepakowy uzyskuje odpowiednią naturalną czystość oraz charakterystyczny dla oleju rzepakowego smak i barwę.


Olej rzepakowy surowy to produkt, który służy do produkcji pasz i biopaliw. W produkcji pasz służy jako dodatek do mieszanek paszowych. Zawiera wiele cennych składników w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy. Korzyści ze stosowania pasz rzepakowych są ogromne, dlatego rolnicy coraz częściej decydują się na ich wykorzystanie w swoich gospodarstwach.


Aby zapewnić jak największą produktywność zwierząt i zachować odpowiedni bilans kaloryczny należy zadbać o dostarczenie im energii skoncentrowanej w pożywieniu. Olej rzepakowy jest dodawany do mieszanek paszowych w celu ich natłuszczenia i podwyższenia zawartości białka, niezwykle cennego w procesie zbilansowanego żywienia trzody chlewnej. Dodatek oleju rzepakowego w paszy sprawia, że pożywienie ma bardziej kleistą, łatwiejszą do przyswojenia konsystencję, a także lepszy smak. Dzięki dodaniu oleju rzepakowego do paszy zmniejsza się również zapylenie w pomieszczeniach gospodarczych, ograniczając straty paszy i wdychanie pyłów przez zwierzęta i ludzi.


Olej rzepakowy to produkt mający zastosowanie w różnych branżach - zarówno technicznych jak również żywieniowych.

Olej rzepakowy

W/w materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: max 5mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%

Mąka lniana przeznaczona na cele paszowe posiada właściwości dietetyczne i łagodzące, szczególnie polecana dla młodych zwierząt w celu łagodzenia kłopotów żołądkowych. Korzystnie wpływa na połysk sierści zwierząt. Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt.

Mąka lniana

W/w materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 46%
Tłuszcz surowy: max 5%
Wilgotność: max 10%
Granulacja: 40-200 mikronów

Mąka sojowa produkowana zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH jest uzyskiwana w wyniku silnego rozdrobnienia śruty sojowej NON GMO lub rozdrobnienia ziaren soi NON GMO. Mąka sojowa zawiera dużą ilość białka, które może zastąpić białko zwierzęce. Mąka sojowa jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi, posiada niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna.
Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt.

Mąka sojowa